ایران رتبه اول گردشگری ارزان را در دنیا دارد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ایران رتبه اول گردشگری ارزان را در میان 140 کشور جهان دارد.

به گزارش میراث آریا(chtn) مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش بین‌المللی علمی راهبردی توسعه گردشگری ایران در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: براساس آماری که مجمع جهانی اقتصاد از نظر شاخص رقابت پذیری سفر و گردشگری ارائه کرده است، کشور ما در حال حاضر در بین 140 کشور دنیا از نظر ارزان بودن هزینه‌های سفر رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی با تاکید بر اینکه شرایط خاص و ناامنی کشورهای مجاور منجر به افزایش ورود گردشگران به ایران اسلامی شده است، ادامه داد: با آغاز به کار دولت تدبیر و امید،  تلاش های داخلی و خارجی در عرصه گردشگری و فعالیت‌های جدی بخش خصوصی در این صنعت، گردشگران بسیاری علاقه مند سفر به ایران شده اند.

معاون رئیس جمهور با ابراز امیدواری نسبت به توسعه و رونق صنعت سبز و زودبازده گردشگری، تصریح کرد: گردشگری به یکی از عمده ترین فعالیت های اقتصادی در جهان تبدیل شده که درآمد 1250 میلیارد دلاری صنعت گردشگری در سال 2013 موید این مطلب است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: براساس نظر کارشناسان این حوزه درآمد کشورها در حوزه گردشگری در سال 2020 به 1600 میلیارد دلار، در سال 2030 به 1800 میلیارد دلار و در سال 2050 با نرخ رشد 4/5 درصد به 2600 میلیارد دلار می‌رسد.

سلطانی‌فر گفت: در سال 2013 کشورهای مختلف با جاذبه‌های متنوع و برنامه‌ریزی‌هایی که در این حوزه داشته‌اند روزانه بین 3 تا 3/5 میلیارد دلار درآمد کسب کرده‌اند این در حالی است که کشور ما با وجود جاذبه‌هایی مختلف، سهم قابل توجهی از این درمد جهانی نداشته و فقط نیم درصد از این رقم به کشور ما تعلق داشته است.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: سهم گردشگری در تولید ناخالص کشورهایی که این صنعت بخش کوچکی از اقتصاد آنها را تشکیل می دهد 2 درصد است و در کشورهایی که گردشگری رکن اساسی اقتصاد است این رقم به 10 درصد می‌رسد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: گردشگری از لحاظ ارزآوری، اشتغال زایی و فقرزدایی در ترازهای پرداخت کشورها اهمیت بالایی دارد.

سلطانی فر تصریح کرد: ایران با توجه به ویژگی‌های مکانی و قرار گرفتن در مسیر تلاقی تمدن‌های شرقی و غربی و با فرهنگ‌های دور از هم دارای پیشینه‌ای غنی است و در تاریخ طولانی این سرزمین مردم با تاثیر گرفتن از فرهنگ کهن این سرزمین، چشم‌انداز و مراسم آیین‌های گوناگون را پدید آورده‌اند.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران از نظر جاذبه‌های فرهنگی، طبیعی، توریسم سلامت و میراث ملموس و ناملموس رتبه بالایی در منطقه خاورمیانه دارد، اضافه کرد: سایر کشورهای منطقه با جاذبه‌هایی ضعیف تر از ایران با برنامه‌ریزی در عرصه توسعه فرهنگی و اقتصادی کشورشان، موقعیت بهتری پیدا کرده‌اند.
وی با بیان اینکه، سرمایه گذاری در بخش گردشگری و در زمینه ساخت هتل، مراکز اقامتی و تاسیسات گردشگری رشد چشمگیری داشته است، ادامه داد: در حال حاضر 900 پروژه گردشگری با 45 درصد پیشرفت فیزیکی در کشور در حال اجرا است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: کشور ما افتخار میزبانی از امام هشتم شیعیان را دارد و با توجه به اینکه ایران در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته موقعیت ممتازی برای کشور ما ایجاد شده است.
 
معاون رئیس جمهور اظهار داشت : در بحث اقتصاد مقاومتی می توانیم با تلاش جمعی و ظرفیت های موجود  برای دستیابی به اشتغال زایی درراستای اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند  تهدید ها را به فرصت تبدیل کنیم و در شرایط کنونی که دشمن تبلیغات منفی را پیش گرفته گردشگری ابزاری مهم و  زود بازده جهت تبدیل تهدید ها به فرصت  است  تا روند اقتصادی کشور تعدیل پیدا کند .

وی  افزود :برخی تصور می کنند گردشگری مقوله فرهنگی است در صورتی که  رهبر معظم انقلاب به مسئولین و ریاست  جمهوری تاکید کردند گردشگری علاوه   بر مقوله فرهنگی  یک مزیت اقتصادی است .

سلطانی فر اظهار داشت : درآستانه تدوین بودجه 94  در یک سال آینده و تدوین و تصویب برنامه 5 ساله ششم کشور هستیم که سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گرشگری این توفیق را پیدا کرد  با تلاش جمعی  4 ماه مسئولین و کارشناسان   پیشنهادات بودجه 94 را تقدیم معاونت راهبردی رئیس جمهور کرده و همه یشنهادات به غیر ازاحکام برنامه را یک سال زودتر  به معاونت راهبردی ریاست جمهوری ارائه داد تا منابع و امکانات به بخش های مختلف اختصاص یابد .

وی با اشاره به برخی مشکلات صنعت گردشگری کشور تصریح کرد : از ابتدای دولت تدبیر و امید با توجه به مشکلات صدور روادید باتشکیل کارگروهی با وزارت امور خارجه  و سفرا جهت تسهیل صدور روادید و لغو آن در جلساتی شکیل شد که صدور ویزا برای برای گردشگران خارجی تسهیل شده و زمان صدور روادید در برخی سفارت خانه ها به نصف تقلیل یافته و برای اتباع 190 کشور دنیا ویزای فرودگاهی  به مدت دو هفته در فرودگاه صادر می شود.

سلطانی فر  یکی دیگر چالش ها ی صنعت گردشگری را موانع گمرگی عنوان کرد و گفت : امروز روند تسهیلات گمرکی برای گردشگران بهتر شده است .

 وی خاطر نشان کرد : مشکلات مالیات بر تاسیسات گردشگری علیرغم برخی معافیت ها برای سرمایه گذاران  ، عدم بهره مندی از ظرفیت مناطق آزاد ، پیچیدگی فرایند سرمایه گذاری ، کم توجهی به نقش مهم  سهم گردشگری در فعالیت های اقتصادی کشور ,مشکلات  حوزه بیمه سرمایه گذاری ، عدم تامین زمین یا زمین با قیمت مناسب  برای سرمایه گذاران ، مشکلات سیستم حمل و نقل به دلیل تحریم ها  و کمبود قطعات لازم ، و عدم پرواز مستقیم به بسیاری از کشور ها از مهمترین  چالش های صنعت گردشگری است .

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1393072615